Старите датчици са си 50% риск. Вярно, че са по-евтини, ама ...
Известие
Collapse
No announcement yet.
P1320
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Encislav Покажи съобщениеАз никъде не разбрах свети ли ти неква лампа или не
Никаква лампа не ми свети, колата в момента си пали без проблем и върви без проблем.
Докато не искаше да пали направих следното:
отвъртях нафтеният филтър от долу за да излезе вода или боклуци ако има, и размърдах един кабел който старият собственик беше направил за блокиране на паленето свързан към бутона за резет под седалката.
След 10 мин въртене и тази интервенция колата си запали без проблем и в момента нищо не свети никъде и не дава никаква грешка.
Просто инцидентно не поиска да запали след нормално гасене, след което не е давала никакъв признак за какъвто и да е проблем.
Comment
-
Първоначално публикувано от akirilov Покажи съобщениеРазхода е 7.8 на 100 при скорост 130/140 кмч.
Никаква лампа не ми свети, колата в момента си пали без проблем и върви без проблем.
Докато не искаше да пали направих следното:
отвъртях нафтеният филтър от долу за да излезе вода или боклуци ако има, и размърдах един кабел който старият собственик беше направил за блокиране на паленето свързан към бутона за резет под седалката.
След 10 мин въртене и тази интервенция колата си запали без проблем и в момента нищо не свети никъде и не дава никаква грешка.
Просто инцидентно не поиска да запали след нормално гасене, след което не е давала никакъв признак за какъвто и да е проблем.
Докато си бъркал за филтъра, най-вероятно си бутнал буксата на датчика и тя се е наместила.Прочети за записана грешка и зачисти буксата на датчика.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от myato Покажи съобщениеА докато въртеше и не искаше да запали, инжектора светеше ли?
Докато си бъркал за филтъра, най-вероятно си бутнал буксата на датчика и тя се е наместила.Прочети за записана грешка и зачисти буксата на датчика.
Ще почистя буксата днес.
Между другото около датчика е омаслено - това нормално ли е?
Comment
-
Първоначално публикувано от akirilov Покажи съобщениеСветеше инжектора.
Ще почистя буксата днес.
Между другото около датчика е омаслено - това нормално ли е?Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от myato Покажи съобщениеНе е нормално.От някъде тече.Най-вероятно от гарнитурата на капака на клапаните.
Comment
-
Първоначално публикувано от akirilov Покажи съобщениеПрав си, гарнитурата беше сменена наскоро с нова. Ще почистя датчика отвън. Има ли смисъл да го свалям, за да го почистя - като гледам се държи на 2 болта със шестограм?Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Днес колегата бе при мен и пак се получи засечка, а колата , мога да гарантирам,че е в уникално състояние, мислех че моята алфа е (беше) като нова, ама неговата е просто без забележки уникално запазена и подържана ,само дето....... пак не запали и така 20 мин. чакане и нерви и после пак като от нищо си тръгна... Дали е възможно при загрял двигател нещо да се е...ва. И пак светеше лампата за дюзите?Свилен Александров 0890/907560. Вече без Легендата - Alfa 155 TS / 1,7 BEST of THE BEST
Comment
-
датчик на хол
Не е ли това?
http://alfisti.bg/?step=module_actio...cat=170&lang=2
грешка това е на кол.вал , звъни в някой магазин за авто части от по-големите , аз мога да ти съдействам за 20% отстъпка в "еврото" , ако искаш звъни и там.Свилен Александров 0890/907560. Вече без Легендата - Alfa 155 TS / 1,7 BEST of THE BEST
Comment
-
http://axm-auto.com/index2.php?brand...=21&subcat=341
Ето го датчикът и цената.Нали ти писах вече колко е?Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от myato Покажи съобщениеhttp://axm-auto.com/index2.php?brand...=21&subcat=341
Ето го датчикът и цената.Нали ти писах вече колко е?
Този на снимката изглежда по друг начин.
Comment
-
Първоначално публикувано от akirilov Покажи съобщениеДобре де, аз това което видях е една дълга пластмаса хваната с 2 болта но не съм я свалял. Болтовете са хванати един горе и един долу а пластмасата е дебела около пръст и дълга около 10см - това ли е датчика?
Този на снимката изглежда по друг начин.
Като се прибера ще щракна една скимка на моя, дето го свалих.Още се подмята някъде из гаража.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
Comment